Αποσοβείται τελικά, την ύστατη στιγμή, το οικολογικό ρήγμα για το νερό στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τους βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργο Δημαρά να κάνουν πίσω στην απόφασή τους να καταψηφίσουν τη διάταξη για τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.

Ads

Η αναδίπλωση των δύο βουλευτών ήρθε μετά από συνάντησή τους με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στο Μαξίμου, ενώ κατά πληροφορίες υπήρξε και συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στους δύο βουλευτές επισημάνθηκαν οι δυσμενείς πολιτικές εντυπώσεις – και επιπτώσεις – που θα είχε για την κυβέρνηση η συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στους 151 κατά την αποψινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, εν μέσω μάλιστα και του σφυροκοπήματος που δέχεται η κυβέρνηση για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να υπάρξει νομοθετική βελτίωση της διάταξης, ενώ τους δόθηκαν εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι η μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο δεν συνεπάγεται, σε καμία περίπτωση, ιδιωτικοποίησή τους παρά μόνον «αξιοποίηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Αυτή είναι η φράση που οδήγησε τους δύο Οικολόγους βουλευτές να ψηφίσουν «ναι»

Ads

Ο ίδιος ο Γιάννης Τσιρώνης, μετά τη σύσκεψη, έκανε λόγο για «εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ Οικολόγων-Πράσινων και κυβέρνησης» και δήλωσε ότι επετεύχθη νομοθετική βελτίωση που βασίζεται στη συνταγματική νομολογία και κατοχυρώνει συνταγματικά το θέμα των υδάτων.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση των Οικολόγων – Πρασίνων, με την οποία γνωστοποιείτο η απόφαση να ψηφίσουν «Οχι» οι δύο βουλευτές στη διάταξη για τη μεταβίβαση των δύο ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο.