Από τις 11.00 το πρωί έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος.

Ads

Σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού, η ολιγόωρη καθυστέρηση οφείλεται στις διαδικασίες του τραπεζικού συστήματος. «Το διατραπεζικό σύστημα διαχέει την πίστωση σε όλες τις τράπεζες μέσω του συστήματος «Δίας» και είχαν δοθεί νέες καταστάσεις με τα σχετικά ποσά, μειωμένα κατά 50%.

Οι συντάξεις είναι μειωμένες επειδή μέρος της κρατικής επιχορήγησης δεν κατεβλήθη ακριβοχρόνως, και επίσης λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειονότητά τους δεν κατέβαλαν εισφορές, οι οποίες μάλιστα στο τέλος του μηνός είναι υψηλότερες», διευκρίνισε.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πάντως ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τους δικαιούχους, από τη στιγμή που τα ποσά αυτά έχουν πιστωθεί και δεν μπορούν να γίνουν αναλήψεις πέραν του επιτρεπομένου ημερησίου ορίου.

Ads