Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη, στην οποία έχουν περάσει τα 131 πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης που απασχολούν περίπου 1.400 εργαζομένους.

Ads

Τα καταστήματα μέχρι πριν από ενάμιση μήνα λειτουργούσαν με τη φίρμα του Ομίλου Μαρινόπουλου, αλλά η συνεργασία διακόπηκε μετά το πρόσφατο deal Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη. 

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ δεν έχουν πάρει και το επίδομα αδείας του 2015. Κατεβαίνουν σε απεργίες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και γι’ αυτή που θα ακολουθήσει. 

«Τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν. Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις» αναφέρει το σωματείο των εργαζομένων σε σχετική ανακοίνωση. 

Ads

«Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από περίπου δύο χρόνια επί Αρβανιτίδη. Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της, να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα» προσθέτει.