Κανένα θετικό αντίκτυπο δεν θα έχει το πρωτογενές πλεόνασμα στην καθημερινότητά τους, θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με την ποσοτική έρευνα της Alco για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ads

Ειδικότερα, το 66% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα τους, ενώ μόλις το 22% θεωρεί το αντίθετο. Το 12% επέλεξε να μην συμμετάσχει.

«Η έξοδος της οικονομίας από τη βαθειά ύφεση δεν φαίνεται να είναι κοντά σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας. Και το χειρότερο όλων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΕΒΕΑ, είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι το πολυσυζητημένο πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίασε η ελληνική οικονομία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά του», ανέφερεο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι η αύξηση της απασχόλησης και η προαπαιτούμενη οικονομική ανάκαμψη αποτελούν τους πρώτους σε προτεραιότητα στόχους που η κοινωνία ζητά να επιτευχθούν για το 2014», πρόσθεσε ο Κ. Μίχαλος.

Ads

Σε ότι αφορά τις προτεραιότητες τις οποίες θεωρεί η ελληνική κοινωνία ότι πρέπει να θέσει η κυβέρνηση κατά το 2014, στις δυο πρώτες βρίσκεται η αύξηση της απασχόλησης και η οικονομική ανάκαμψη, ακολούθησε η έξοδος από το μνημόνιο στην τρίτη θέση, στην τέταρτη θέση η πολιτική σταθερότητα και η αλλαγή της κυβέρνησης στην πέμπτη θέση.