Νέες εξελίξεις έρχονται από τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών αναφορικά με την υπόθεση της οικογένειας του Δημήτρη Ινδαρέ, που μαζί με τους γιους του ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη από άνδρες των ΜΑΤ τον περασμένο μήνα, στην ταράτσα του σπιτιού του. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτυπώματα τεσσάρων ατόμων ταυτοποιήθηκαν με τα ευρήματα από το εσωτερικό του υπό κατάληψη κτιρίου που βρισκόταν δίπλα στο σπίτι των Ινδαρέ, αλλά όχι των δύο νεαρών αδελφών, οι οποίοι έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας στις 18 Δεκεμβρίου μετά την εισβολή των αστυνομικών.
 
Αντίθετα, ταυτοποιήθηκαν ένας 37χρονος, που οι αστυνομικές πηγές θέλουν να είναι «διαχειριστής» των τριών καταλήψεων στην περιοχή, όπως επίσης μια 17χρονη κοπέλα που συνελήφθη στη δεύτερη κατάληψη της οδού Παναιτωλίου, μια 25χρονη Ιταλίδα, και ένας 40χρονος ημεδαπός.

Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων DNA από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφορικά με αντικείμενα που πέταξε ένα άτομο προς τα στελέχη της ΕΚΑΜ όταν επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο, χωρίς παρουσία εισαγγελέα, παραβιάζοντας την ιδιωτική ζωή των ενοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψη και την κακοποίηση των μελών της οικογένειας Ινδαρέ επιχειρήθηκε τόσο από πλευράς αστυνομίας και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και ορισμένων μέσων ενημέρωσης να εμπλέξουν τους δυο γιους του σκηνοθέτη στην κατάληψη κάτι που η οικογένεια αρνήθηκε ρητώς. Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Δημήτρη Ινδαρέ σε αποκλειστική συνέντευξη της στο tvxs.gr, κατήγγειλε ότι «ΕΛΑΣ και μίντια κατασκευάζουν ενόχους, όσα λένε είναι ψέματα».

Ads

Εκτός από τη σύζυγο του Δημήτρη Ινδαρέ και τα ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας κατέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς που έγιναν, όπως ότι τα παιδιά του Ινδαρέ ήταν στην κατάληψη – βίντεο από την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης στο κτίριο τους δείχνει στο μπαλκόνι του σπιτιού τους – όσο και ότι δεν υπήρξε βία εναντίον της οικογένειας – βίντεο έχει καταγράψει τον Δημήτρη Ινδαρέ να φωνάζει καταγγέλλοντας την αστυνομική βία από την ταράτσα του σπιτιού του χτυπημένος και δεμένος. 

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η ανάλυση αποτυπωμάτων και DNA από την κατάληψη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. «Δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA), ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης. Κατά συνέπεια τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση. 

«Υπάρχουν αποτελέσματα ελάχιστων δακτυλικών αποτυπωμάτων κυρίως σε τοίχους και πόρτες ενός ολόκληρου διώροφου κτηρίου! Από αυτά ταυτοποιούνται τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός. Για να γίνει εμφανής η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φορητό υπολογιστή βρέθηκε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο».