Ρίχνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Εκκλησία ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Ads

Ο κ. Φίλης εμφανίστηκε διατεθειμένος να «παγώσει» τη συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του για τον ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της Χούντας και της Κατοχής εάν αυτό διευκολύνει τη συνεννόηση.

«Εάν βοηθάει τη συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών να μπει στην άκρη το θέμα αυτό, βεβαίως και το βάζω. Δεν είμαι εγωιστής ούτε είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι είναι αμετανόητοι και συνομιλούν με το υπερπέραν. Είμαι γήινος άνθρωπος και θέλω να διευκολύνω τη συνεννόηση», τόνισε o κ. Φίλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real Fm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Μισό άδειασμα, μισή στήριξη Φίλη από το Μαξίμου

Ads

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να πηγαίνει στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι τα ζητήματα συζητούνται δημοσίως.

«Τα ζητήματα συζητούνται δημοσίως. Έχω τις απόψεις μου, αλλά δεν θέλω να κάνω τον κριτή για το αν η εκκλησία στην επταετία έκανε αντίσταση. Βάζω όμως στην άκρη το θέμα αυτό αν υπάρχει πρόοδος με την εκκλησία στα θρησκευτικά» δήλωσε.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε μάλιστα ότι έχει την πλήρη κάλυψη από τον πρωθυπουργό επί του θέματος και υπάρχει συνεννόηση.