Το καμπανάκι για αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ κρούουν δύο επιφανή στελέχη της παράταξης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ads

«Η Ν.Δ. οφείλει να εκφράσει όλους τους δημιουργικούς Ελληνες που πιστεύουν σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Ελλάδα και αγωνίζονται καθημερινά γι’ αυτό. Η Ν.Δ. πρέπει να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, όλους εκείνους που αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση και μάχονται για να βγει η χώρα από την κρίση. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα ανοιχτό συνέδριο που θα καθορίσει την πορεία της παράταξης στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτή την αναγκαιότητα την αναγνωρίζουν όλοι», δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στην Εφημερίδα των Συντακτών αφήνοντας αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης,από την άλλη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά»εκτιμά πως μια συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους θα φέρει εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. «Μία συμφωνία της κυβέρνησης αυτονοήτως σηματοδοτεί συνέδριο και εξελίξεις στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», λέει ο κ. Στυλιανίδης και συμπληρώνει: «Χρειάζεται επειγόντως όχι απλό επικοινωνιακό λίφτινγκ, αλλά πολιτική ανακυττάρωση». Ο ίδιος τονίζει ότι είναι χρέος της παράταξης «να αφουγκραστούμε τους πολίτες, να εμπιστευθούμε τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς και να σεβαστούμε την κοινωνία που δοκιμάζεται, κυρίως την κοινωνία των νέων. Έτσι μόνο θα ανακτήσουμε τον ρόλο μας ως ένα γνήσιο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».