Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο κανάλι ΑΡΤ TV για το «γκάλοπ»’ που πρόβαλε ο σταθμός αναφορικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Ads

Το ΕΣΡ με ψήφους 5 – 2 έκρινε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε θέμα προσβολής μνήμης του νεκρού, δυσμενής διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού του ατόμου και παραποίηση των γεγονότων.

Επίσης, η ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε να υπάρξει και ηθική κύρωση σε βάρος του καναλιού με τη μετάδοση περίληψης της απόφασης με κάρτα. Κατά τη διάσκεψη, μειοψήφησαν τα μέλη του ΕΣΡ Π. Διαμαντάκου και Γ. Πλειός που είχαν προτείνει το πρόστιμο των 200.000 ευρώ.

Θυμίζουμε, ότι μετά το γκάλοπ της Τατιάνας Στεφανίδου και του Σκάι στο Twitter για το ποιος συμφωνεί με το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, την «σκυτάλη» πήρε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με ακόμη χειρότερους όρους.

Ads

Δίχως την παραμικρή οπτικοακουστική αναφορά στον άγριο ξυλοδαρμό του Ζακ, ο Καρατζαφέρης κάλεσε τους τηλεθεατές του να ψηφίσουν αν είναι «υπέρ της ηρωποιήσεως του επίδοξου ληστή, ομοφυλόφιλου και οροθετικού». Μάλιστα, τους κάλεσε να ψηφίσουν… «αυτό που πρέπει».