Απάντηση στις χθεσινές, σε πολεμικούς τόνους, δηλώσεις Τσαβούσογλου έδωσε σήμερα, ο Πάνος Καμμένος, συντηρώντας την ανοιχτή φραστική αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας τις τελευταίες ημέρες. 

Ads

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ποτέ. Ο ελληνικός λαός να κοιμάται ήσυχος».

Ads

Επίσης, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «έχουμε δει ειδήσεις μαϊμού το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι «δεν ήταν τα Ίμια το νησί που εμφάνιζαν δεμένο το πλοίο οι Τούρκοι» και πως «δεν έπεσε κανένα ελικόπτερο» και προσέθεσε:

«Τέτοιες προσπάθειες γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και το μονό που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι θα έχουμε συμφωνία με τους θεσμούς στις 20 Μαρτίου. «Η συμφωνία μάλιστα θα είναι μια έκπληξη για όλους».