Την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εξέφρασε την Κυριακή ο Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι τα σενάρια περί δημοψηφίσματος μπορούν να υλοποιηθούν «μόνο στην περίπτωση που οι εταίροι φτάσουν στο σημείο να μας διώξουν από την ευρωζώνη».

Ads

«Σε κάθε μέτρηση που γίνεται ο λαός στηρίζει αυτή την κυβέρνηση, ακόμη και εκείνοι που δεν ψήφισαν τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει, λοιπόν, ζήτημα αναντιστοιχίας της λαϊκής βούλησης με την εκλεγμένη εξουσία του τόπου. Θέμα για εκλογές δεν υφίσταται», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί την Ελλάδα συμφέρει η σταθερότητα», πρόσθεσε ο Π. Καμμένος, ενώ σημείωσε: «Η παρουσία μου στην κυβέρνηση χαλάει την σούπα σε αυτούς που θέλουν να πουν τον [Αλέξη] Τσίπρα κομμουνιστή».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος», που αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας του ήταν υπεργολάβος της αμερικανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων Lockheed, ο υπουργός Άμυνας απάντησε ότι δεν γνωρίζει τι είδους εμπλοκή είχε στο παρελθόν, και συμπλήρωσε πως τώρα, ως γενικός γραμματέας, δεν έχει καμία εμπλοκή σε εξοπλιστικά. «Μόνη του αρμοδιότητα είναι το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου», εξήγησε.

Για τον Σόιμπλε

Ο Πάνος Καμμένος επέκρινε, παράλληλα, τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα: «Έχει μια εχθρική στάση απέναντι στη χώρα και δυναμιτίζει τη δήλωση που έκανε η κ. Μέρκελ ότι θα γίνουν τα πάντα για να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Ads

«Ο κ. Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι δικό του μαγαζί, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του βορρά και δεν ενδιαφέρονται καν τι γίνεται στο νότο. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση», επισήμανε.