Ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε χθες ένα πραξικόπημα υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκιο μας».

Ads

Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εταίρους τους αρχηγούς της ΝΔ και του Ποταμιού, που όταν ο πρωθυπουργός έδινε μάχη, αυτοί έλεγαν πως «τα δίνουμε όλα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε τους εκβιασμούς και το πραξικόπημα που έγινε εκ μέρους της Γερμανίας, της Ολλανδίας και των χωρών της Βαλτικής. «Ο κ. Τσίπρας απειλήθηκε με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα καταθέσεων, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες» τόνισε, εξηγώντας πως κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να κάνει μία συμφωνία, η οποία είναι έξω από τα πλαίσια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.

«Σε ένδειξη καλής θέλησης και παρά το ότι ήταν απέναντι από τη συνείδηση μας συμφωνήσαμε», συνέχισε, ενώ προανήγγειλε ότι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα και τα όργανα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών» ανέφερε και υπογράμμισε  ότι «δεν μπορούμε να συναινέσουμε». «Θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουν το δίκιο του ελληνικού λαού», δήλωσε. Παράλληλα, έκανε λόγο για ολονύχτια προσπάθεια του Πρωθυπουργού, που έχει την υποστήριξη όλων των Ελλήνων.

Ads