«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα «Επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη». «Άξιος ο μισθός σου Άδωνη Γεωργιάδη» ήταν η χαρακτηριστική φράση του υπουργού.

Ads

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Noor 1: Ο Άρειος Πάγος στέλνει στη Βουλή τον φάκελο με τους ισχυρισμούς του Γιαννουσάκη

Ο Πάνος Καμμένος, που δεν έχει αρνηθεί πως επικοινώνησε με τον Γιαννουσάκη ύστερα από αίτημα δικό του για να προστατευτεί και να αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη, σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Όπως τόνισε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.

«Για πρώτη φορά μετά τον Κοσκωτά η ΝΔ ταυτίζεται τόσο πολύ με έναν επιχειρηματία» τόνισε ο υπουργός Άμυνας, κατονομάζοντας ταυτόχρονα τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τον οποίο παρέθεσε και τις υποθέσεις που εμπλέκεται, μεταξύ άλλων και αυτή για λαθρεμπόριο πετρελαίου. «Είναι μία υπόθεση που αφορά την Εθνική Ασφάλεια και την αρμοδιότητά μου» απάντησε για την «ταμπακιέρα» και πέρασε στην αντεπίθεση, σημειώνοντας πως ο ισοβίτης έχει προβεί σε καταθέσεις μεγάλων ποσών σε επιχειρήσεις του Μαρινάκη. 

Ads

Επιπλέον ο υπουργός γνωστοποίησε και μια συνάντηση που είχε -λίγο μετά τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του εφοπλιστή- ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την Ντόρα αλλά και την Αλεξία Μπακογιάννη, κατά την οποία παραβρέθηκε και ο σύζυγος της τελευταίας, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του Καμμένου έχει αναλάβει «εργολαβία» τις επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον του. Εν συνεχεία, ανέφερε πως ο καταδικασμένος Κοτσώνης έχει δεκάδες συνομιλίες με βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι «ξαπλώνανε μαζί στον NAMMOS». «Υποστηρίζετε έναν ύποπτο γιατί ο Γιαννουσάκης έχει καταγγείλει τον Μαρινάκη» τόνισε προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Όταν ένας κρατούμενος αποκαλύπτει κορυφαία στοιχεία για υπόθεση 2 τόνων ηρωίνης και αναφέρει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και όταν λέει ότι φοβάται για τη ζωή του, η Πολιτεία οφείλει να τον προστατέψει» επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, ενώ ενημέρωσε το σώμα πως πριν επικοινωνήσει με τον ισοβίτη επικοινώνησε με δικαστή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως είχε κάθε αρμοδιότητα να επικοινωνήσει με τον ισοβίτη για να τον προστατέψει αν όντως απειλείται η ζωή του. «Όταν μου ζήτησε προστασία μέσω του Τριανταφυλλόπουλου, μίλησα με το υπ. Δικαιοσύνης και ζήτησα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο γιατί ήθελε να μιλήσει για το “μεγάλο ψάρι”» είπε.

Ύστερα, ο υπουργός Άμυνας παρέθεσε τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που συνιστούν πως ό,τι έκανε δεν ήταν παράβαση, ενώ αποκάλυψε πως και ο εισαγγελικός λειτουργός φοβόταν για τη ζωή του, καθώς έβλεπε ύποπτους έξω από το σπίτι του και φοβόταν πως θα πεθάνει όπως και οι υπόλοιποι 7 εμπλεκόμενοι – μάρτυρες. «Επτά “φαγώθηκαν” για την υπόθεση του noor 1», τόνισε. Απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Δεν θα παρέχεται ασυλία στους φίλους σας», ενώ στη δευτερολογία του τόνισε: «Ήξερα ότι είσαι ικανός στις τηλεπωλήσεις, αλλά ότι είσαι υπερασπιστής εμπλεκομένων σε ποινικές υποθέσεις δεν το γνώριζα. Άξιος ο μισθός σου Άδωνη Γεωργιάδη».

Είχε προηγηθεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον Γιαννουσάκη, τι του είπε, γιατί συνομίλησες τόση ώρα μαζί του και αν συνομίλησε και με τον Χριστοφορίδη, κατηγορώντας τον, επικαλούμενος δημοσιεύματα, για προσπάθεια σκευωρίας σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον Πάνο Καμμένο «να καταθέσει στη Δικαιοσύνη τα όποια στοιχεία έχει εναντίον του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη». «Δεν μπορούμε να δικάσουμε το Νoor-1. Αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στην ελληνική Δικαιοσύνη και αν κρίνει ένοχο τον Βαγγέλη Μαρινάκη να σαπίσει στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο υπουργός στην πρωτολογία του καταδίκασε ως ένοχο τον επιχειρηματία αντί να απαντήσει.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο Πάνος Καμμένος πρέπει να καταθέσει στη Βουλή τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κ. Γιαννουσάκη, ενώ ζήτησε να μάθει αν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο που χειρίστηκε την υπόθεση αυτή. Ακόμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να μάθει αν ο κ. Καμμένος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε συναντήσει τον κ. Μαρινάκη στο Μαξίμου, προκειμένου -όπως είπε- ο υπουργός Άμυνας να προστατεύσει τον Αλέξη Τσίπρα «από έναν πιθανόν λαθρέμπορο ναρκωτικών».

Κοντονής: Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει, κανείς στο απυρόβλητο

Κανένας μεγαλοσχήμων ή εκδότης δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, ξεκαθάρισε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας στη Βουλή για την υπόθεση Noor1. Όλες οι καταγγελίες ακόμα και οι αντιφατικές του συγκεκριμένου κρατουμένου, θα ελεγχθούν μέχρι κεραίας, πρόσθεσε ο κ. Κοντονής και διευκρίνισε ότι θα διερευνηθούν μέσω δικαστικής συνδρομής και όλα τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με το Ντουμπάι. Ο κ. Κοντονής δήλωσε επίσης ότι έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες κράτησης του συγκεκριμένου κρατουμένου και ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν. Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος συνειδητά συνομίλησε από το δικό του κινητό τηλέφωνο και εάν ήθελε να κρυφθεί θα χρησιμοποιούσε άλλο τηλέφωνο.

Νέα κατάθεση Γιαννουσάκη για την υπόθεση

Συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τους χρηματοδότες στην υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Noor-1» που εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε τον Ιούνιο του 2014 στη Βλήχα Ελευσίνας, αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση, ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Ιουνίου, εστάλη «πρόσκληση» στις φυλακές από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση. Ο κ. Γιαννουσάκης αυτή τη στιγμή κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας και αναμένεται να μεταχθεί εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται σχετική έρευνα της εισαγγελίας Πειραιά, προκειμένου να ελεγχθούν σύμφωνα με πληροφορίες, τραπεζικά εμβάσματα που εστάλησαν από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στην εταιρεία του «Noor 1». H έρευνα της εισαγγελίας ξεκίνησε μετά από ανώνυμες καταγγελίες που εστάλησαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μεταβιβάσθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά.

Η ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Η ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ είχε κατατεθεί στις 20 Ιουνίου με θέμα «Επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη». Στην ερώτηση αναφέρεται: «Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου. Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  • Ο κ. Π. Καμμένος έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη; Αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους;» σημειώνεται στην ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη.
  • Ως εκ τούτου, το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή με ατάκες και στιχομυθίες απείρου κάλλους».