Κατά μέτωπο επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τα δάνεια της Attica Bank.

Ads

Για τις άδειες των καναλιών ο Πάνος Καμμένος απέρριψε τις όποιες καταγγελίες για την υπόθεση Καλογρίτσα και είπε χαρακτηριστικά: 

«οι κουμπάροι της κυβέρνησης δεν πήραν άδεια, οι δικοί σας οι κουμπάροι πήραν. Ή μήπως δεν ξέρετε ότι ο κ. Μαρινάκης είναι κουμπάρος της κ. Μπακογιάννη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «εγώ έδωσα μάχη για να μην πάρει άδεια ο δικός μου κουμπάρος» και τόνισε ότι ο Καλογρίτσας δεν είχε στήριξη γι’ αυτό δεν είχε και τα λεφτά. 

Ads

Επίσης επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής. Μάλιστα ανέφερε ότι η «διευθύντρια του Σταϊκούρα, χωρίς πτυχίο, σας έδωσε 14 εκ. ευρώ από την Αττικής» και στη συνέχεια ρώτησε τα δυο κόμματα αν θα πληρώσουν τα χρήματα αυτά. 

Διαβάστε σχετικά: 

Αντίθετος στο διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας 

Αναφερόμενος στο θέμα της Παιδείας που ήταν και το βασικό θέμα συζήτησης, ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την αντίθεσή του με το διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας 

«Το Σύνταγμα είναι δεδομένο, αναφέρεται στους άρρηκτους δεσμούς με την Εκκλησία και από την στιγμή που υπάρχει αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσει συζήτηση για χωρισμό Εκκλησίας και κράτους», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και το θέμα των θρησκευτικών είπε: «Μπορεί να έχουμε διαφορές που τις εκφράζουμε και δημόσια καμιά φορά με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τα Θρησκευτικά, αλλά φέτος μετά από πολλά χρόνια στα σχολεία πήγαν και βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό». Τέλος είπε ότι θα υπάρξει διάλογος με την Εκκλησία από την αρχή για τα θρησκευτικά.

Συνάντηση με Ιερώνυμο  

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ζήτημα των θρησκευτικών. Όπου και τον διαβεβαίωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν σε τίποτα «αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας».