«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να σκεφτεί ποιος θα ήταν ο προϋπολογισμός εάν δεν ήταν η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, και αν κυβέρνηση είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός να είναι η ΝΔ, με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ads

Να δούμε δηλαδή, τι θα είχε προαναγγελθεί για τον ελληνικό λαό και την οικονομία το 2017», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος.

Έκανε ειδική αναφορά σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ, στο ραδιόφωνο του Σκάι «όταν είπε ότι “εμείς θα δεχόμασταν κατά 100% αυτά που ζητάει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και οι δανειστές”, και όχι μόνο αυτά αλλά και ακόμη παραπάνω», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει τι παραπάνω θα έκανε ως κυβέρνηση η ΝΔ και τι σήμαινε αυτό για τον ελληνικό λαό.

«Εάν λοιπόν η κυβέρνηση θα ήταν μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα ψήφιζαν μέτρα στο φετινό προϋπολογισμό πάνω από 8,8 δισ., βασισμένα στο 4,5% πλεόνασμα του ΑΕΠ στο οποίο είχαν δεσμευτεί για τρία χρόνια», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «αυτά είχε υπογράψει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο».

«Οι επικουρικές συντάξεις θα είχαν εξαφανιστεί. Οι συνταξιούχοι θα έβλεπαν στο ΑΤΜ μείωση πάνω από 50% στο εισόδημά τους. Αυτή ήταν η προαναγγελία τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάσει αυτών που είχαν δεσμευτεί με τους δανειστές. Οι συνταξιούχοι δεν απολάμβαναν του προνομίου της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης και βεβαίως ο προϋπολογισμός τους θα είχε τιναχθεί στον αέρα», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «οι ίδιοι συνταξιούχοι που σήμερα προστατεύθηκαν με όσα έκανε η κυβέρνηση για την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη, θα είχαν απολέσει τη σύνταξή τους».

Ads

Για την «13η σύνταξη» και τον ΦΠΑ στα νησιά 

Για τις προχθεσινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και τις αντιδράσεις για την αναδιανομή της υπεραπόδοσης εσόδων, ο κ. Καμμένος κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν ανοιχτά αν διαφωνούν με την παραμονή του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα στα νησιά που δέχθηκαν τις προσφυγικές ροές και αν έχουν αντίρρηση να δοθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 800 ευρώ.

«Αυτό το οποίο η κυβέρνηση κατάφερε μέσω της πολιτικής της, να μοιράζει στους φτωχότερους, αυτό είναι που σας ενοχλεί», είπε ο Πάνος Καμμένος, καταγγέλλοντας ότι η αντιπολίτευση έχει πολιτική, την πολιτική που χαράσσουν οι δανειστές.