Στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου το οποίο θα συγκροτηθεί «με συνεργασίες με όλα τα πατριωτικά και δημοκρατικά κινήματα» με στόχο την «κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συστράτευση των δυνάμεων της συμπολίτευσης που κυβερνά σήμερα αλλά και της αντιπολίτευσης η οποία υπαναχώρησε στις εντολές του κ. Γιούνκερ», αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ads

Γραμματέας του κόμματος εξελέγη ο Γιάννης Μοίρας, κατά τη διαδικασία εκλογής από το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο Γ. Μοίρας εξελέγη στον δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας 67 ψήφους έναντι 43 ψήφων που συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος Θανάσης Μπέλτσος, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα. Συνολικά ψήφισαν 123 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Γιάννη Μοίρα, και σε δήλωσή του επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ευρύτερες συνεργασίες με άλλα κόμματα του αντιμνημονιακού χώρου, και πρόσωπα, ανεξάρτητα και τόνισε ότι το μήνυμα που έλαβε το κόμμα από τη βάση είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου.

Ads

Ο νέος γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Μοίρας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ιδρυτική μας Διακήρυξη οι θέσεις μας και το πρόγραμμά μας, η συνέπειά μας και το ψυχικό και πολιτικό σθένος του προέδρου Πάνου Καμμένου, είναι τα εχέγγυα, ότι ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να εμπιστεύεται τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Απο εδώ και εμπρός μόνο δουλειά στο κίνημα και καθημερινός αγώνας στην κοινωνία».