«Όπως και κατά την προηγούμενη επίθεση οι καταδικασθέντες συκοφάντες θα πληρώσουν ξανά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή δημοσίευμα του newsbomb.gr, το οποίο εμφανίζει την οικογένεια του κ. Καμμένου να ίδρυσε τον Φεβρουάριο του 2016 δύο εταιρείες offshore «της μιας λίρας» στη Μεγάλη Βρετανία.

Ads

«Συνεχίζουν την επίθεση ακόμη και στο νεκρό πατέρα μου, παρότι δικαιώθηκε από όλες τις αρχές, όπως το ΣΔΟΕ, για το περίφημο σκάφος αναψυχής που κατείχε, δήλωνε και φορολογείτο στην Ελλάδα επί χρόνια» αναφέρει ο κ. Καμμένος σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει επίσης ότι η «”ανακάλυψη” των εγγράφων βρετανικής εταιρείας με δηλωμένη έδρα ιδιοκτήτη στη Γλυφάδα, αφορά εταιρεία συσταθείσα με μοναδικό σκοπό την επανανηολόγηση και την πώληση του ανωτέρω σκάφους αναψυχής».
Ο κ. Καμμένος σημειώνει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την εταιρεία και επισημαίνει ότι λόγω του θανάτου του πατέρα του δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί καμιά οικονομική ή άλλη πράξη.

ΠΑΣΟΚ: Να απαντήσει πειστικά με επιχειρήματα και όχι αερολογίες

Ads

«Να απαντήσει πειστικά με επιχειρήματα και όχι αερολογίες» ζητά από τον κ. Καμμένο το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «εμείς δεν θα σπεύσουμε να υιοθετήσουμε τις καταγγελίες κατά του κ. Καμμένου, όπως με τον γνωστό λαϊκισμό και την αμετροέπεια του θα έπραττε ο ίδιος».

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις γιατί, όπως επισημαίνει, «δεν μπορεί ο αυτοαποκαλούμενος πολέμιος της διαφθοράς και της διαπλοκής, να μην προλαβαίνει να μετρά τις οικογενειακές offshore».

Ποτάμι: Η χώρα δεν αντέχει νέους ψιθύρους 

«Η χώρα δεν αντέχει νέους ψιθύρους για νέα σκάνδαλα, στην κορυφή μάλιστα της κυβέρνησης» σημειώνει από την πλευρά του το Ποτάμι και ζητεί «οι γκρίζες περιοχές να φωτιστούν τώρα. Και όχι με γενικόλογες απαντήσεις αλλά με στοιχεία».

«Τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξιφουλκούσε με γενικόλογα εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οικογένεια Καμμένου ίδρυε στο Λονδίνο offshore της “μιας λίρας και μιας μετοχής» με άγνωστο αντικείμενο εργασιών και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών, ο 89χρονος και βαριά άρρωστος πατέρας του υπουργού Αμύνης τον Φεβρουάριο, μία βδομάδα πριν φύγει από τη ζωή, μέσα στο νοσοκομείο, ίδρυσε δύο offshore», αναφέρει το Ποτάμι.

Εν συνεχεία, ζητεί από τον υπουργό Άμυνας «και κληρονόμο πρώτου βαθμού της οικογένειάς του, να απαντήσει συγκεκριμένα ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των νέων offshore της οικογένειάς του».

ΑΝΕΛ: Στο Ποτάμι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, κατάντια για το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί τη ροή του Ποταμιού

«Στο Ποτάμι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο», απαντά η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, συμπληρώνοντας ότι «είναι κατάντια για το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί τη ροή του Ποταμιού». Η κ. Παπαδοπούλου επισημαίνει ότι «παρά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου απέναντι σε συκοφαντικά δημοσιεύματα, συνεχίζουν την ασύστολη λασπολογία, επιχειρώντας παράλληλα να κηλιδώσουν τη μνήμη του νεκρού πατέρα του».

«Η συκοφαντία και η λασπολογία είναι το καταφύγιο των θλιβερών σαλτιμπάγκων που πνίγονται στη λάσπη και στο βόθρο του Ποταμιού. Και επανέρχονται σε δήθεν “αποκαλύψεις” για μια εταιρεία που δεν έχει το παραμικρό περιουσιακό στοιχείο και με την οποία ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία σχέση. Προφανώς ο κ. Θεοδωράκης έχει και άλλους λόγους για να υιοθετεί συκοφαντίες και να λασπολογεί εναντίον του κ. Καμμένου. Τον “πονάει” η γνωστή αμαρτωλή ιστορία με τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ που αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από το βήμα της Βουλής», καταλήγει η κ. Παπαδοπούλου.