Σκληρή επίθεση κατά της αντιπολίτευση και ιδιαίτερα κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα που γίνεται τεράστια καμπάνια και προσπάθεια από διεθνείς προσωπικότητες για την στήριξη της Ελλάδος, η ίδια περιορίζεται σε μια στείρα κριτική κατά της κυβέρνησης.

Ads

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «συντάσσεται με τους νεοφιλελεύθερους και δικαιώνει το ΔΝΤ», ενώ υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε να φέρει μέτρα πολύ λιγότερα από αυτά που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι μετά από σκληρή διαπραγμάτευση η σημερινή κυβέρνηση φέρνει μέτρα ύψους 5,6 δις μέχρι το 2018, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, υπέγραψαν, όπως είπε, τον Ιούνιο του 2014, μέτρα ύψους 18 δις για το διάστημα 2015 – 2016.

«Να θυμίσω για πιο λόγο φτάσαμε να ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα, ποιοι είναι υπεύθυνοι που στήριξαν το psi, χρέωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία 11δις 597 εκ ευρώ; Γιατί αυτή είναι η εικόνα της χώρας που εσείς διαλύσατε και υποχρεώνεται αυτή την κυβέρνηση να παίρνει τέτοια μέτρα. Δεν διαλύσατε μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία με την πολιτική που ακολουθήσατε αλλά οδηγήσατε και στην μείωση των εισπράξεων. Τα σπασμένα τα δικά σας καλείται ο ελληνικός να πληρώσει και με το ένα τρίτο των μέτρων που εσείς υπογράψατε», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ads

Ο κ. Καμμένος μίλησε επίσης για κονδύλια διαφημιστικά πολλών εκατομμυρίων που μοιράστηκαν επιλεκτικά μέχρι το 2015, πριν έρθει η σημερινή κυβέρνηση, όπως είπε, με στόχο να ενισχυθούν ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη προκάλεσε η αναφορά του ότι συμπεριλαμβάνεται και η ιστοσελίδα «Protagon» η οποία ήταν στο όνομα του.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=fLmVepGQ7b4]