Κάλεσμα να δοθεί άδεια ώστε να δημοσιοποιηθεί το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Παύλος Χαϊκάλης και σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει την προσπάθεια χρηματισμού του απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ΑΝΕΛ μετά τις καταγγελίες του βουλευτή ότι του πρόσφεραν 2 έως 3 εκ. ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Σε διαφορετική περίπτωση υποστήριξε ότι θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος να το δημοσιοποιήσει. Ο Παύλος Χαϊκάλης έχει καταθέσει οπτικοακουστικό υλικό στον εισαγγελέα.

Περιγράφοντας το προφίλ του μεσάζοντα που προσέγγισε τον Παύλο Χαϊκάλη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι τον γνώρισε στο γραφείου του Αντώνη Σαμαρά και πως του έλεγε πως ήταν στέλεχος της Deutsche Bank.
 

O Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «αυτοδιαφημιζόταν ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης κυβέρνησης» και ότι του τον είχε υποδείξει ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την υπόθεση των cds. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα. «Μετά την άνοιξη του 2013 μου ανακοίνωσε ότι θα πιάσει δουλειά στην τράπεζα Πειραιώς […] και τελικά έμαθα απολύθηκε από την τραπεζα τον Ιούλιο» πρόσθεσε.
 
Κάμερα στο ρολόι
 
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε δυο συναντήσεις με το εν λόγω πρόσωπο κατά τις οποίες φορούσε ρολόι με κάμερα μέσω της οποίας καταγράφηκαν οι συνομιλίες. Στις συναντήσεις υπήρξε όμως πέραν της τεχνικής και φυσική παρακολούθηση.
 
Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, στην πρώτη συνάντηση ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά έκανε στον βουλευτή την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα σε αυτό το βίντεο, αποκαλύπτουν κι άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρας χρηματισμού» τόνισε.
 
Από τη δεύτερη συνάντηση υπάρχει καταγεγραμμένη σύντομη συνομιλία περίπου 15 λεπτών. Σε αυτή συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά σιγά με χρυσό».
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι ειδική ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν στο σπίτι του Παύλου Χαϊκάλη την ημέρα που επρόκειτο ο μεσάζων να του δώσει τα χρήματα. «Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω, αλλά δύο λεπτά πριν τη συνάντηση ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του είπε “δεν έρχομαι”». Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι μπορεί να ειδοποιήθηκε.

Ads

Να δοθεί το υλικό στη δημοσιότητα

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε ότι θα στείλει ένα αντίγραφο από το υλικό της δεύτερης συνάντησης στον υπουργό Δικαιοσύνης και ένα δεύτερο στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη – ζητώντας να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων και αν το – κρίνουν να δοθεί στη δημοσιότητα.

 «Εάν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της Σοφίας Βούλτεψη – η κυβερνητική εκπρόσωπος ζήτησε «για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία» – και αποκρύψει ο υπουργός Δικαιοσύνης το υλικό θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω» πρόσθεσε. Είπε μάλιστα ότι θα το πράξει, αν το υλικό δεν δοθεί στη δημοσιότητα ως το βράδυ της Δευτέρας.

Ads