«Λεκτικό λάθος» χαρακτήρισε την επίμαχη αναφορά των Σκοπίων ως «Μακεδονία» του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Τουρκίας είχε δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση με τους ΑΝΕΛ να ζητούν την παραίτηση του υπουργού.

Ads

Απαντώντας στις ειρωνείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στην πρωτολογία του χαρακτήρισε «σαπουνόπερα» την κυβερνητική κρίση που προέκυψε από το ζήτημα, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ακολουθήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία και να καταθέσουν πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του κου Μουζάλα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι για το θέμα ο ίδιος υπέβαλλε την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Είπε μάλιστα ότι «θα στηρίξει μέχρι τέλους» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «γιατί ούτε σπίτι πήρε από τον Χριστοφοράκο, ούτε συνέταιρος της διαπλοκής ήταν».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ, τον κατηγόρησε ότι προσκύνησε τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο ΣΕΦ, είχε κατηγορήσει ως συνωμότη για να αναλάβει την αρχηγία του κόμματος. Σημείωσε μάλιστα ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το 2014 στο ΡΙΚ, είπε ότι δεν τον συγχωρεί.

Όσον αφορά στο αίτημα για εκλογές που κατέθεσε σήμερα από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πανος Καμμένος του είπε με νόημα «Θα σας θυμίσω μία φράση του αείμνηστου Καραμανλή: “τα αιτήματα ενίοτε γίνονται και αποδεκτά”. Αν θέλετε ακολουθείστε την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Ads

Στις αναφορές της Φώφης Γεννηματά περί σκελετών στις ντουλάπες, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ώς τον μεγαλύτερο σκελετό στη ντουλάπα.

Αναφερόμενος δε στον Γιώργο Μαυρίκο, σημείωσε ότι «εμείς τον πετάξαμε με τις κλωτσιές έξω», ενώ παρουσίασε και πέντε πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Ακρόπολη, σύμφωνα με τα οποία, κατά τη γνώμη του, στηρίζουν ανοιχτά τον κ. Μητσοτάκη. Νωρίτερα, σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέπεσε σε γκάφα ολκής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να απαντήσει στην κυβέρνηση για τις σχέσεις της ΝΔ με τους βασικούς κατηγορούμενους για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων (Παναγιώτη Μαυρίκο, Τάκη Μουσσά) αναφέρθηκε σε σύμβαση αμοιβαίας διαφήμισης της κρατικής τηλεόρασης με τον Παναγιώτη Μαυρίκο. Μια σύμβαση όμως που υπογράφηκε από τη ΝΕΡΙΤ – όχι την ΕΡΤ – και τη διοίκηση που είχε ορίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Ψυχάρη είπε ότι «την κατσιάσατε την γάτα» και ότι «ο λαός πιστεύει ότι αυτή η συμμορία εκδοτών, επιχειρηματιών και πολιτικών είναι πανίσχυρη». «Θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που κάνατε κατά της χώρας και αυτή η κυβέρνηση θα παραμείνει», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Τέλος, ένταση επικράτησε στο κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ζητούσε να πάρει το λόγο μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου και ενώ στο βήμα ανέβαινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άρχισε να φωνάζει, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο είπε: «Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα τέσσερα συγγνώμη».

Αφορμή ήταν οι αναφορές του Πάνου Καμμένου στον Ευάγγελο Βενιζέλο για υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς που ζημίωσαν το δημόσιο και για το νόμο περί ευθύνης υπουργών που με πρωτοβουλία του προωθήθηκε.

Δείτε τι είπε στη δευτερολογία του: