Ανοιχτή πρόσκληση για να επιστρέψουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες απεύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στους αποχωρήσαντες Ραχήλ Μακρή, Χρήστο Ζώη και Μιχάλη Γιαννάκη. Αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών εκτίμησε ότι η Προεδρική εκλογή πρέπει να γίνει ύστερα από προσφυγή στις κάλπες, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του Κώστα Καραμανλή ως υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Ads

Θίγοντας το ζήτημα των διαρροών ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «με πίκρανε πάρα πολύ το ότι δεν είναι κοντά μας», αναφερόμενος στη Ραχήλ Μακρή. «Ήταν μια πολύ καλή βουλευτής, η οποία όμως συγκρούστηκε με τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στεναχωρήθηκα που έφυγε η Ραχήλ, δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα» είπε, προσθέτοντας: «Μακάρι να βγει αύριο, να καταλάβει ότι πρέπει να συνυπάρξει με τους άλλους συναδέλφους της και να γυρίσει πίσω. Και με τον Χρήστο Ζώη θεωρώ ότι δεν υπήρξαν πολιτικές διαφωνίες. Με τους άλλους που ήταν ‘μαξιλάρια’ εκ γενετής τους είδαμε… Και με τον Μιχάλη Γιαννάκη δεν είχαμε καμία διαφορά πολιτική. Μακάρι και ο Μιχάλης Γιαννάκης αύριο να είναι κοντά μας. Γιατί όχι;».

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως ο Κάρολος Παπούλιας θα μπορούσε να παραιτηθεί οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, καθώς υπάρχουν ανοιχτά εθνικά και οικονομικά θέματα, η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή εντολή. «Εκείνο που προέχει είναι να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία και τη δημοκρατία της και μετά τις εκλογές, με μια ισχυρή κυβέρνηση -το πιθανότερο του ΣΥΡΙΖΑ- και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε ρόλο ρυθμιστή και εγγυητή για σειρά σοβαρότατων ζητημάτων, μπορούμε να δούμε πρόσωπα για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και εκείνο του Κώστα Καραμανλή», είπε ο κ. Καμμένος..

Σχολιάζοντας την πρόταση τους για τον Κώστα Καραμανλή, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «εθνικό κεφάλαιο», τονίζοντας ωστόσο την αντίθεση του στο γεγονός ότι ο Καραμανλής ψήφισε το Μνημόνιο.

Ads

Τέλος σχολιάζοντας τα «σύννεφα» στη σχέση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά με τους ΑΝΕΛ -ο οποίος την Κυριακή κατηγόρησε το κόμμα ότι «διολισθαίνει σε μνημονιακές οδούς» επειδή υπερψήφισε το νόμο για τη ρύθμιση οφειλών στον οποίο περιλαμβανόταν και η επέκταση της έκτακτης εισφοράς- είπε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια διολίσθηση. Οι ΑΝΕΛ ψήφισαν το νόμο γιατί είναι θετικοί σε κάθε μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης που ανακουφίζει έστω και έναν πολίτη.