Απάντηση στις επικρίσεις για τις λαϊκές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, λέγοντας πως και ο Βελουχιώτης… χόρευε τσάμικο. Διαμήνυσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο ζήτημα των γερμανικών κατοχικών οφειλών.

Ads

«Αλίμονο αν χαρίσουμε τη δημοτική μουσική στη χούντα. Και ο Βελουχιώτης χόρευε τσάμικα» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στο Mega  απαντώντας σε όσους βλέπουν στις αυριανές εκδηλώσεις ομοιότητες με τα χουντικά γλέντια. Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόκειται για μέτρα που φέρνουν πιο κοντά τον κόσμο στις παρελάσεις.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο έθεσε το ζήτημα των γερμανικών κατοχικών οφειλών  και το θέμα Siemens, ο Πάνος Καμμένος είπε κατηγορηματικά ότι «η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω». Επισήμανε  επίσης ότι το θέμα των αποζημιώσεων είναι καταρχήν ηθικής φύσεως, ωστόσο, υπάρχουν και οι οικονομικές απαιτήσεις της χώρας από τις καταστροφές που έγιναν σε υποδομές καθώς και στον πολιτισμό.

Σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε τη μείωση του κόστους για τις αερομεταφορές που γίνονται με αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερα Super Puma ενώ επανέλαβε ότι το δημόσιο θα διεκδικήσει δισεκατομμύρια από εταιρείες που είχαν δώσει μίζες προκειμένου να υπογράψουν συμβάσεις με το δημόσιο.  Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση των ελικοπτέρων ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η εισαγγελία διαφθοράς έχει διαβιβάσει φάκελο στη βουλή που περιέχει πολιτικά πρόσωπα ενώ αποκάλυψε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χαρακτηρίσει άκυρη τη συμφωνία του δημοσίου με τη Siemens.

Ads

Δείτε τα βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=T64fKwwMtMs]

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=u8_qzHb4OVU]

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=NVXkD-Pvf04]