«Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος» είπε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εξετάσουν τις περαιτέρω ενέργειες της χώρας για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.

Ads

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση πολιτική, η οποία βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα. Ο καθένας να μπορεί να έχει την πολιτική του αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σε αυτά που μαζί συμφωνήσαμε… […] Η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει και θα φτάσει μέχρι το τέλος. Από κει και πέρα υπάρχουν θέματα τα οποία έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να αλλάξουν τις θέσεις ούτε του ενός, ούτε του άλλου κόμματος. Όπως στα εθνικά θέματα. Στο θέμα της Μακεδονίας, είναι ξεκάθαρη η θέση των ΑΝΕΛ, δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία…» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Εντωμεταξύ, αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, για την υπόθεση με τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, το Σεπτέμβριο του 2013.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας παρουσιάστηκε ενώπιον του Πλημμελειοδικείου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος.

Ads