Τα hot spots για την καταγραφή μεταναστών θα είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Ads

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν ενεπλάκη στη διαδικασία επιλογής των περιοχών όπου θα γίνουν τα hotspots, όμως ανέλαβε την τελευταία στιγμή, όπως ανέφερε, να ολοκληρώσει τη διαδικασία. «Η υπόσχεση που έχει δώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι 15 του μηνός. Αυτό θα γίνει πράξη» σημείωσε.

Σχεδόν έτοιμα είναι τα τέσσερα από τα πέντε hotspots, σε Μυτιλήνη, Λέρο, Χίο και Σάμο.

Αλλάζει το σημείο που θα γίνει το hot spot στην Κω

Ads

Το hot spot στην Κω όπου και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις, θα γίνει στο Πυλί και όχι σε ένα από τρία σημεία που είχαν προεπιλεγεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, τα hot spotς σε Λέσβο και στη Χίο είναι έτοιμα κατά 70% (με λειτουργικότητα αυτή τη στιγμή στο 50%), ενώ στη Λέρο είναι έτοιμο κατά 60% (με λειτουργικότητα επίσης, στο 50%).

Οι εργασίες στη Λέσβο βρίσκονται μόλις στο 20% της κατασκευής, ωστόσο, υπάρχει ήδη ένα κέντρο φιλοξενίας που λειτουργεί.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης όσον αφορά στους κανόνες υγιεινής, εξηγώντας ότι, το ζήτημα έχει άμεση σχέση με το αποχετευτικό σύστημα των νησιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βίτσας για τις αντιδράσεις στα hot spots: «Μια μικρή μειοψηφία σπέρνει τον φόβο» [ΒΙΝΤΕΟ]