Τη διαβεβαίωση ότι τα ισοδύναμα μέτρα που αναζητούνται για να αποτραπεί το πάγωμα των αυξήσεων των ειδικών μισθολογίων, τουλάχιστον για το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, θα εξευρεθούν από κωδικούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συγκεκριμένα από τον κωδικό 69000, έδωσε μιλώντας στη Βουλή, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ads

«Η τροπολογία διέλυε κλάδους που στηρίζουν το κράτος και άλλαξε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Στη δήλωση Καμμένου αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι υποστήριξαν, ότι δεν επιτρέπεται να εξευρεθούν ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για μισθολογικά ζητήματα.

«Γιατί αντιδράτε; Θέλετε να κοπούν τα χρήματα από τους ενστόλους; Οι ένστολοι έδωσαν την ψυχή τους για τη μετανάστευση» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Ως τον Δεκέμβριο θα αναζητά ισοδύναμα η κυβέρνηση για να «σώσει» τα ειδικά μισθολόγια [BINTEO]

Ads

«Σε αυτό το Κοινοβούλιο λειτουργεί η δημοκρατία» και «μετά από σκληρή διαβούλευση και παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών» προστέθηκε η νέα διατύπωση» είπε. 

«Στο μάθημα “Πρωτογενές Πλεόνασμα”, κύριε Μητσοτάκη, οφείλω να σας αναγνωρίζω ότι αφήσατε μετεξεταστέο τον κύριο Σαμαρά», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την θέση του προέδρου της ΝΔ για πλεόνασμα 2%, η οποία, όπως είπε, «είναι η αντίθετη θέση από εκείνη του Σαμαρά που είχε δεσμευθεί για 4,5%».

Λίγο βορειότερα από τη Βενεζουέλα, υπάρχει ο… Παναμάς 

«Θέλω να θυμίσω στην αντιπολίτευση ότι λίγο βορειότερα από τη Βενεζουέλα υπάρχει μία άλλη χώρα που λέγεται Παναμάς», είπε ο Π. Καμμένος λέγοντας ότι η ΝΔ υπό τον Κ. Μητσοτάκη «δεν έχει κανένα λόγο να καλύπτει» τον Στ. Παπασταύρου και τον Σάφα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «λόγω του Ε. Βενιζέλου».

«Η κυβέρνηση την πρώτη αποκρατικοποίηση που πρέπει να κάνει είναι η αποκρατικοποίηση από το παρακράτος» που ήταν στο ΚΕΦΟΜΕΠ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, την ΕΥΔΑΠ και μοίραζε διαφημίσεις, ανέφερε ο Π. Καμμένος, τονίζοντας ότι «δεν ακούσαμε τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το χρέος. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι το χρέος δεν είναι το μείζον, αλλά είναι οι μεταρρυθμίσεις, και ότι η αξιολόγηση δεν είναι το μείζον. Η ΝΔ δεν κατάφερε να κλείσει την αξιολόγηση, παρά το ότι το προσπάθησε. Και σήμερα η κυβέρνηση πέτυχε όλοι να αποδέχονται ότι το θέμα του χρέους είναι στην ατζέντα. Και αυτό είναι επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρέπει να το πούμε».

Για την Παναγία Σουμελά 

«Αν κανείς δεν γνώριζε τι θα γινόταν για την τύχη της χώρας και την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια θα πίστευε ότι υπάρχει περιθώριο για πολιτικό κουτσομπολιό. Δυστυχώς η αντιπολίτευση αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για μία απόφαση που θα αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την δέσμευση για το χρέος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως και άλλοι αρχηγοί, ασχολήθηκε με τις σεξουαλικές περιπέτειες ενός πρέσβη και χαρακτήρισε θρησκόληπτους τους πιστούς που πήγαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά», επεσήμανε.

Η κόντρα με τη Ντόρα Μπακογιάννη για τη Μακεδονία 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε διάλογο με την βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε να μην συνεχίσουν θυμίζοντας ότι «κάποτε ήσασταν στο ίδιο κόμμα».

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι η εθνική θέση για το όνομα της ΠΓΔΜ είναι εκείνη της συνόδου κορυφής του 1993 υπό τον πρόεδρο Καραμανλή και η Ντόρα Μπακογιάννη ότι η θέση άλλαξε επί κυβέρνησης Καραμανλή για ένα όνομα για κάθε χρήση.