Στη συγκρότηση ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου για να γλιτώσει η χώρα από το ζυγό κάλεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στους νέους βουλευτές του, σε συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσουν με ανεξαρτησία και να ζητήσουν την απόσυρση των υπογραφών του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις εγγυητικές επιστολές για το Μνημόνιο ΙΙ και τη δανειακή σύμβαση. Υπενθυμίζεται ότι τους επικεφαλής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να άρουν τις υπογραφές τους ζήτησε χθες και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ads

 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε το κόμμα του, δύναμη σταθερότητας σ’ ένα κλίμα αναξιοπιστίας και κάλεσε σε πανστρατιά όλους τους πολίτες που τάσσονται κατά του Μνημονίου, για τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου.
 
Η καταγγελία δανειακών συμβάσεων, η καταγγελία του Μνημονίου, η διαγραφή του χρέους, η τιμωρία των ενόχων, και ο καθορισμός ΑΟΖ είναι τα πέντε σημεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, επί των οποίων κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση.
 
«Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία» υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και επιτέθηκε με δριμύτητα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, για τη στάση τους απέναντι στο Μνημόνιο, καθώς και στους τραπεζίτες, και είπε ότι το κόμμα του σηματοδοτεί επαναφορά της ηθικής.
 
«Το Κίνημά μας δεν εξαρτάται ούτε από σπόνσορες ούτε από αφεντικά. Μόνο στους Έλληνες πολίτες δίνουμε λογαριασμό αυτοί είναι τα αφεντικά μας» τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός έστειλε στις εκλογές μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται από τη νέα τάξη πραγμάτων, και χαρακτήρισε κίνδυνο για τη χώρα τις «δυνάμεις υποτέλειας» που «προβάλλουν την απειλή της ακυβερνησίας ενώ την αποτελούν οι ίδιοι, γαντζωμένοι στις καρέκλες τους».
 
Κάλεσε επιπλέον τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία, και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση.
 
«Αν όχι πως δίνεται ψήφο ανοχής στον Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ.Καμμένος και επεσήμανε ότι το μόνο δίλημμα είναι «ναι ή όχι στο μνημόνιο». Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, το 68 % του λαού είπε όχι στο μνημόνιο και σημείωσε ότι θα καλέσει όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να δώσουμε μια εθνική λύση τώρα».
 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα προτείνει σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει από τους αρχηγούς που υπέγραψαν επιστολές, είτε να παραιτηθούν είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές προς την τρόικα, και κάλεσε σε πανστρατιά «για να προστατεύσουμε τη χώρα».
 
Στο κάλεσμα περιέλαβε και αυτούς με τους οποίους συγκρούστηκε στο παρελθόν για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, γιατί «η μάχη για τη σωτηρία της χώρας είναι πάνω απ’ όλα» όπως είπε και πρόσθεσε «πρέπει να προστατεύσουμε την Ευρώπη των εθνών και όχι την Ευρώπη των τραπεζιτών».

Αναφορικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τόνισε ακόμη ότι τα όργανα του κόμματος θα είναι η ΚΟ και το Συνέδριο, υποστηρίζοντας ότι οι βουλευτές θα ψηφίζουν μόνο κατά συνείδηση και δεν θα υπάρχει κομματική πειθαρχία. Ο ίδιος θα επιλέξει μια έδρα είτε από τον Έβρο, είτε από τη Β’ Αθηνών και αυτό θα βγει με κλήρωση. Ο βουλευτής που θα χάσει, θα έχει θέση στο κόμμα και στην ΚΟ και τα προνόμια που προκύπτουν από τη θέση του βουλευτή. 

Άρμα Πολιτών: Κυβέρνηση αντιμνημονιακών δυνάμεων
 
Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις τάσσεται και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, το οποίο προεκλογικά ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όπως αναφέρει το κόμμα σε σχετική του ανακοίνωση, οι εξελίξεις και η πραγματικότητα που διαμορφώθηκαν μετά από την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών περί ανάγκης συγκρότησης Ενιαίου Κοινωνικού Αντιμνημονιακού Μετώπου.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως τα πέντε σημεία, που έθεσε σε διαβούλευση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, συμπεριλαμβάνονται στα 14 σημεία που διατυπώσαμε εδώ και ένα χρόνο και συνυπογράψαμε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 
«Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών πιστεύει ότι, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που αναδείχθηκαν από τις κάλπες οφείλουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, ώστε η χώρα, να αντιμετωπίσει τα δεινά του Μνημονίου και να προχωρήσει ελεύθερη στο δρόμο, που την υποχρεώνει η ιστορία της», καταλήγει.

Ads