Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Νέα συνεδρίαση για τον χρόνο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών και την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Ads

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πλέον στο τραπέζι βρίσκονται σενάρια για μετάθεση της προεδρικής εκλογής καθώς οι περισσότερες εταιρίες εκφράζουν επιφυλάξεις για το εάν είναι τεχνικά εφικτό να στηθούν οι κάλπες την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, περίπου μιάμιση ώρα πριν από τη συνεδρίαση, δημοσιοποίησε μια επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο ζητώντας απάντησε σε δύο θέματα:

Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της έκπτωτης εταιρείας INFOSOLUTIONS και
σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού.

Ads

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος επισήμανε πως έλαβε την επιστολή χωρίς ημερομηνία και υπογραφή και πως αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την λάβει ο ίδιος. Σχετικά με τα ζητήματα που έθετε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο γραμματέας της ΝΔ ανέφερε πως για το πρώτο ζήτημα αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος, ενώ για το δεύτερο επίσης ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου αποχώρησε από την ΚΕΦΕ τονίζοντας πως δεν καλύφθηκε από την απάντηση που έλαβε και ανακοινώνοντας της απόφαση της πλευράς Μεϊμαράκη να μην συμμετάσχει στη συνεδρίαση.