Με 80 κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων να χτίζει ένα «Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων» για να καλύψει το κενό ασφαλείας που προέκυψε από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Ads

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, η δημιουργία του κέντρου και η συντήρηση θα κοστίσουν σε πρώτη φάση περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ η σχετική συζήτηση προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο που μεθοδεύθηκε.

Ο όρος «Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων» (ΕΚΕ) πρωτοακούστηκε πέρσι και μάλιστα πριν ανακοινωθεί η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η είσοδος των σχολικών φυλάκων σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Δεν είχε γίνει, ωστόσο, αναφορά σε τοποθέτηση καμερών.

Η εισήγηση είχε γίνει από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τον Ιούνιο του 2013 και η απόφαση ελήφθη αργότερα από το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο το ΕΚΕ είχε περιγραφεί ως ένα σύστημα που θα συλλέγει και θα καταγράφει τα αιτήματα και τις καταγγελίες των πολιτών καθώς και θα έχει το συντονισμό των ενεργειών από πλευράς.

Ads

Αυτό που είχε αποφασισθεί ήταν να αναθέσει ο δήμος το όλο έργο με προγραμματική συμφωνία στη θυγατρική του εταιρεία ΔΑΕΜ (πρώην Διεύθυνση Μηχανογράφησης).