Με μικρή πτώση της συμμετοχής των φοιτητών, διεξήχθησαν οι φετινές φοιτητικές εκλογές πανελλαδικά. Στην Αθήνα, τις εκλογές σημάδεψαν οι ξυλοδαρμοί φοιτητών και οι καμένες κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, που αποτελεί και το «προπύργιο» των δυνάμεων της ΠΑΣΠ.

Ads

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης άτομα που δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο μπήκαν στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην οδό Πατησίων και έκλεψαν δύο με τρεις κάλπες τις οποίες και έκαψαν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ κατήγγειλαν συμμετοχή σε αυτά τα επεισόδια και «μπράβων» της ΔΑΠ, οι οποίοι από την πλευρά τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν την εκλογική διαδικασία στο Ίδρυμα.

Τελικά, η ΠΑΣΠ δεν έβγαλε  αποτελέσματα ως αργά το βράδυ της Τετάρτης και είναι αμφίβολο αν θα το κάνει και την Πέμπτη, που θα δοθούν τα πανελλαδικά αποτελέσματα των εκλογών από ολόκληρη τη χώρα.

Ads

Από τον συνδυασμό των πρώτων στοιχειών που έδωσαν οι φοιτητικές παρατάξεις πρώτη δύναμη φαίνεται να παραμένει και φέτος η ΔΑΠ που διατηρεί τις δυνάμεις της. Πτώση φαίνεται να έχει η ΠΑΣΠ, η οποία ωστόσο έχασε τα κρίσιμα αποτελέσματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Αισθητή άνοδο εμφανίζει η Πανσπουδαστική (του ΚΚΕ) και περίπου στα ίδια μένουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΕΝ) και της ΕΑΑΚ.

Κατά τους εκπροσώπους της ΔΑΠ, τα ποσοστά της παράταξης φέτος ήταν αυξημένα. Σε 60 συλλόγους των ΑΕΙ δίνει 42,1% στα δικά της ψηφοδέλτια, 12,67% στην ΠΑΣΠ, 18,38% στην Πανσπουδαστική, 10,31% στην ΕΑΑΚ και 5,5% στην ΑΡΕΝ.

Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική τα ποσοστά της παράταξης αυξήθηκαν αισθητά, άνοδος που όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της παράταξης Νίκος Σταματόπουλος, έφτασε το 6,5% στα ΤΕΙ σε σχέση με πέρυσι και το 5,44% στα ΑΕΙ.

Οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής δίνουν σε 78 από 193 συλλόγους στα ΑΕΙ 22,52% στα ψηφοδέλτια της παράταξής τους (πέρυσι 17,99%), 30,51% στη ΔΑΠ (πέρυσι 31,06%), 13,71% στην ΠΑΣΠ (πέρυσι 17,99%), 12,73% στην ΕΑΑΚ (πέρυσι 13,54%), 5,66% στην ΑΡΕΝ. (πέρυσι 4,57%) και 12,92% στα λοιπά ψηφοδέλτια (πέρυσι 14,70%).