Άνοιξε σήμερα το μεσημέρι από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ η προσφορά για τον ΟΛΠ -την πώληση του 67% των μετοχών του Οργανισμού-, όπως είχε προκηρυχθεί με τον σχετικό διαγωνισμό. 
Η σύσκεψη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, όπου και θα γίνει εκτίμηση, βρίσκεται σε εξέλιξη παρουσία δύο ξένων εμπειρογνωμόνων.

Ads

Η πώληση θα προχωρήσει σε δύο στάδια: Πρώτα για το 51% του ΟΛΠ και κατόπιν για το 16%. Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν πως θα ζητηθεί βελτιωτική προσφορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ ζητά βελτιωμένη προσφορά. Τόσο στον Αστέρα όσο και στο Ελληνικό, αλλά και τον ΟΠΑΠ, ζητήθηκαν βελτιωμένες προσφορές με την προθεσμία που είχε δοθεί να κυμαίνεται από λίγες μέρες έως και ένα σχεδόν μήνα.

Εντωμεταξύ, οι μετοχές του ΟΛΠ είναι σε αναστολή από το Χρηματιστήριο. Aπό αύριο και μετά από απόφαση του ΧΑΑ αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε διαπραγμάτευση.

Ads

Tο ΤΑΙΠΕΔ σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της μοναδικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς για την διάθεση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΟΛΠ Α.Ε., την οποία κατέθεσε η εταιρεία Cosco Group (Hong Kong) Limited.

Σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω διαδικασίας, ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα.»