Πλήρη κάλυψη στον Άδωνη Γεωργιάδη, προσέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ads

Ερωτηθείς για τη δημόσια παρουσία και για το κατά πόσο η ρητορική του Α. Γεωργιάδη, εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ, είναι ακραία – ακροδεξιά και κινείται εκτός του πλαισίου που ο ίδιος ως πρόεδρος θέτει για το κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι δική του επιλογή και ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι «εκφράζει ακραίες θέσεις. Μπορεί κάποια φορά να έχει πει και μια κουβέντα παραπάνω, σε όλους μπορεί να συμβεί».

«Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ακραίος και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι δεν ανήκει και δεν εντάσσεται στη Ν.Δ.», η οποία είναι ένα «μεγάλο κόμμα και πρέπει ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σε άλλο σημείο σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία στο κόμμα του και ότι ο Αλέξης Τσίπρας «επέλεξε να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο που κινείται στα δεξιά της Ν.Δ». «Τους ενώνει ο αχαλίνωτος λαϊκισμός και η αγάπη για την εξουσία», είπε.

Ads

«Είμαι ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος πολιτικός. Το να παρουσιάζεται η Ν.Δ. ως ακροδεξιά παράταξη είναι τουλάχιστον αστείο. Πολύ περισσότερο από εκείνους που συνεργάστηκαν με τη Χρυσή Αυγή για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015 και να οδηγηθούμε σε εκλογές», τόνισε.