Να στηθεί κάλπη και για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis στη Βουλή. 

Ads

«Ο κ. Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος; Γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες;», διερωτήθηκε και απάντησε: «Δεν έχουμε, γιατί για τον κ. Κουρουμπλή η πρόταση είναι πρόταση συγκάλυψης». 

Ακόμη, υποστήριξε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εντάσσεται στη «σκευωρία», μέρος της οποίας είναι «τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες» και γι’ αυτό σε αυτήν δεν διατυπώνονται συγκεκριμένες κατηγορίες.

Συνεπώς, πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης, πρέπει να στηθεί μια κάλπη περί της αρμοδιότητας της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Ads

Βέλη κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας εξαπέλυσε και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου εκ μέρους της ΔΗΣΥ, για το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι εκτός του κάδρου των ευθυνών για την υπόθεση. 

«Για ποιον λόγο άραγε αναφέρεστε στο πρόσωπο του κ. Κουρουμπλή, στην πρότασή σας για σύσταση προανακριτικής, με αρχικά; Γιατί τον λέτε Π.Κ.; Είναι ανήλικο και χρειάζεται προστασία;», είπε χαρακτηριστικά.