Την κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να καταθέσει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στην υπόθεση Siemens.

Ads

Η Επιτροπή θα καλέσει τον Γιάννη Στουρνάρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου θα υπάρξει συνεννόηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την ημερομηνία κλήσης του στη Βουλή.

Ο Βενιζέλος ζήτησε Τσακαλώτο και Παπαγγελόπουλο

Σημειώνεται πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος και η Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησαν να κληθεί στην Επιτροπή και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί οποιαδήποτε συζήτηση αν δεν γνωρίζουμε ποια είναι η θέση του ελληνικού δημοσίου».

Ads

Συνεχίζοντας ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε να κληθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις περί «δικαστικών πραξικοπημάτων» που έκανε πριν από λίγες ημέρες και για τις οποίες, όπως είπε ο πρωην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαμαρτυρήθηκε έντονα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προτείνοντας μάλιστα να παραστούν στην συνεδρίαση της Επιτροπής οι εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών.

Το αίτημα Βενιζέλου για την κλήση Παπαγγελόπουλου, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου το παρέπεμψε για αργότερα καθώς έχουν σειρά άλλα σημαντικότερα ζητήματα.