Στην ανάγκη «Δικαιοσύνη και πολιτική εξουσία να βρίσκονται στην ίδια πλευρά της μάχης έναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρθηκε ο Μιχάλης Καλογήρου στη σύντομη τοποθέτησή του παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης από τον Σταύρο Κοντονή. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το δίκαιο είναι να αποφεύγεται η φιλονικία απέναντι στην επιείκεια και η απόκτηση δύναμης απέναντι στο γενικό καλό».

Ads

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, ο κύριος  Καλογήρου τόνισε πως, μεταξύ άλλων, στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας δικηγόρων, δικαστών και άλλων παραγόντων της δικαιοσύνης, η στήριξη του μεγάλου έργου της συνταγματικής αναθεώρησης και βεβαίως η επιτάχυνση της δικαιοσύνης και η βελτίωση της απόδοσής της.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κοντονής ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που του έδωσε τη δυνατότητα να ασκήσει «δύσκολα και κρίσιμα καθήκοντα», ενώ έβαλε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνέδραμε για να πέσει η χώρα στα βράχια, το σύστημα με τον κ. Μητσοτάκη με τη Νέα Δεξιά που δομείται από τον ίδιο και ακροδεξιά στοιχεία».

Παρούσα στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν και προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Ads