Σε διεθνή αντιπολεμική κινητοποίηση καλεί μια πρωτοβουλία πολιτών που δραστηριοποιείται στο τομέα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. 

Ads

Όπως τονίζουν «είμαστε μάρτυρες της έναρξης του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου». Καλούν σε διεθνή διαμαρτυρία στις 16 Ιανουαρίου 2016 σε όλο τον κόσμο. 

Το κείμενο του καλέσματος

Είμαστε απλοί πολίτες που δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες εδώ και αρκετούς μήνες. Τα δεδομένα που συναντάμε καθημερινά μας οδήγησαν με βεβαιότητα στο συμπέρασμα πως η αλληλεγγύη στους ανθρώπους αυτούς, δεν είναι από μόνη της η λύση αν δεν συνοδεύεται από αγώνα ενάντια σε όλα αυτά που γεννάνε τον πόλεμο και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. 

Ads

image

Να μετατρέψουμε αυτό το κίνημα αλληλεγγύης σε αντιπολεμικό (- αντιιμπεριαλιστικό). Σε ολόκληρο τον πλανήτη τα σύνορα χαράζονται με το αίμα των λαών, τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας αυξάνονται, σφαίρες επιρροής ξαναμοιράζονται, φυσικοί πόροι χωρών λεηλατούνται. Αντιδραστικές πολιτικές προβάλλονται σαν «λύση», τοίχοι υψώνονται, άνθρωποι διαλέγονται… φόβος…

Σπάμε το φόβο, καλούμε σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο με αρχή το Σάββατο 16-1-16. Να σταματήσουμε τον πόλεμο που παράγει κέρδη για αυτούς και θύματα για εμάς. Ο μόνος «πόλεμος» που μας αφορά είναι αυτός που πρέπει να δοθεί για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια εκεί όπου αυτοί επιλέγουν. 

Σταματήστε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο πριν να είναι αργά…

Η ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας

Η σελίδα της πρωτοβουλίας στο facebook