«Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στον απόηχο του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Εξάλλου στη χώρα διαμορφώνονται δύο πολιτικοί πόλοι, ο ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Είναι φανερό ότι μιλάω για διπολισμό και όχι για δικομματισμό» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

«Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχτεί και να έχει σταθερή την πορεία του προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Η κίνηση η δική μας, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναδεικνύει ακριβώς και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεται στην απόκρουση των σχεδίων για τη λεγόμενη αριστερή παρένθεση και τη δεξιά παλινόρθωση», σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης, επίσης.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η παρουσία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το αποτέλεσμα της πρόσκλησης που δέχτηκε, με δεδομένες και τις πολιτικές του θέσεις, και διευκρίνισε ότι η στάση του δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Ads

Για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ευθύγραμμη και σημείωσε ότι έχει απέναντί του «κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, αλλά και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».