Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται σε 29 περιοχές της Αττικής, με δεκάδες χιλιάδες σπίτια να έχουν μείνει στο σκοτάδι και την Πολιτική Προστασία να ζητά και τη συνδρομή του στρατού για την αποκατάσταση του δικτύου, ενώ ο παγετός συνεχίζεται και την Τετάρτη.

Ads

«Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό» δηλώνουν από την κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας πως το πρόβλημα είναι μεγάλο και εκφράζοντας ανησυχία για το χρόνο που θα απαιτηθεί ώστε να υπάρξει αποκατάσταση. Εν τω μεταξύ, από το πρωί της Τετάρτης, υπάρχει ένας «χιονοπόλεμος» ευθυνών με τους εμπλεκόμενους, κεντρική κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση και ΔΕΔΔΗΕ να αποποιούνται τις ευθύνες για την κατάρρευση του «επιτελικού κράτους».

Υπενθυμίζεται πως δύο ηλικιωμένοι στην Εύβοια με μηχανική υποστήριξη έχασαν τη ζωή τους μετά τις διακοπές ρεύματος, που είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου. Δεκάδες περιοχές στην Εύβοια περνούν τρίτο βράδυ χωρίς ρεύμα, και κάποιες και χωρίς νερό. Πρόκειται κυρίως για χωριά από το κεντρικό τμήμα έως το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά τμήματα της Ιστιαίας. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική εντοπίζονται στις περιοχές: Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Ads

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές στην υδροδότηση, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, αυτές εντοπίζονται σε Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Βύρωνα, Γλυκά Νερά, Κηφισιά, Πεντέλη, Περιστέρι, Φιλοθέη, Χολαργό. Τέλος, πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει και στη λειτουργία αντλιοστασίων σε περιοχές όπως το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Διονύσου, ενώ τραγική είναι και η κατάσταση σε Ωρωπό, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδνες και Μαλακάσα όπου χιλιάδες πολίτες εδώ και δυο ημέρες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τον χιονιά χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό.