Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα, ενώ θα συνεχίσει την επέλαση στην χώρα και τις επόμενες ημέρες. Για την Παρασκευή από την περιφέρεια Αττικής αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Ads

Σύμφωνα με την Τροχαία, όσοι οδηγοί κινούνται με τα οχήματά τους στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη και προς τα επάνω θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα μαζί τους αλυσίδες, ενώ νωρίτερα και για περίπου μια ώρα η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η ίδια σύσταση δίνεται και στους οδηγούς που κινούνται μετά τις Αφίδνες.

Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έκλεισε οδός στην Καισαριανή από το ύψος της Λεωφόρου Αλίμου- Κατεχάκη, έξοδος Καλοπούλα προς Υμηττό.

Ads

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου, τα σχολεία σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως αποφασίστηκε στη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.
  • Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.