Σωρεία προβλημάτων προκάλεσε η κακοκαιρία που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, ιδιαίτερα στην Αττική, ενώ αγνοείται ένας 35χρονος στην Εύβοια.

Ads

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, από τα στοιχεία του αυτοκινήτου του προκύπτει ότι πρόκειται για 35χρονο, κάτοικο Αθήνας, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης, στη Δίρφυ Ευβοίας, στην περιοχή Λειρί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 35ρονος έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο και επικοινώνησε με τις πυροσβεστικές αρχές για να τον εντοπίσουν, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά την Αττική, η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ προχώρησε και στον απεγκλωβισμό πέντε οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Δροσιά στη Λεωφόρο Σταμάτα (ύψος της 25ης Μαρτίου) λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Επίσης, τις προηγούμενες ώρες υπήρξαν και προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού.

Ads

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν ωστόσο και στη Βόρεια Εύβοια, στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, καθώς η βροχή προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια και καλλιέργειες σε όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου ενώ όπως δήλωσε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Άγγελος Κωνσταντινάκης, από την ισχυρή βροχόπτωση υπήρξε πτώση γέφυρας μεταξύ των οικισμών Αχλαδίου και Κοτσικιάς. Επιπλέον, το «Νήσος Σάμος» έμεινε κολλημένο σχεδόν για 2 ώρες έξω από το λιμάνι της Χίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τραυματίες από πτώση στεγάστρου στην Κεφαλονιά

Τον τραυματισμό τριών ατόμων προκάλεσε η πτώση στεγάστρου στο λιμάνι Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι πνέουν από τα ξημερώματα στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα που καταπλακώθηκαν από το στέγαστρο και τα οποία παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ.