Πρωτόγονες και πρωτόγνωρες συνθήκες έζησαν και ζουν χιλιάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με τον κρατικό μηχανισμό σε παράλυση και τους οδηγούς σε απελπισία.

Ads

Στην Αττική Οδό, ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων από τις 11 το πρωί και εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι έως και αργά το βράδυ στο έλεος του χιονιά, δίχως τροφή, νερό και θέρμανση.

Οι πολίτες περιγράφουν στους ρεπόρτερ των τηλεοπτικών καναλιών απίστευτες στιγμές, απόλυτο χάος και σκηνές που σοκάρουν.

Οικογένειες με μικρά παιδιά εγκλωβίστηκαν ή παραμένουν εγκλωβισμένες στην Αττική Οδό και αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οδηγοί εγκλωβισμένοι έως και 10 ώρες στα οχήματά τους, με τα καύσιμα να τελειώνουν αφού πρέπει κάπως να ζεσταθούν.

Ads

«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγονα!», καταγγέλλουν οδηγοί στην κάμερα του Mega. Πολίτης είπε χαρακτηριστικά ότι είναι εγκλωβισμένος εδώ και σχεδόν 7 ώρες στην Αττική Οδό.


 

Από τις 10:30 το πρωί μέχρι και τουλάχιστον τις 15:30, οπότε και η μητέρα της έκανε καταγγελία στο Star, δηλαδή επί τουλάχιστον 5 ώρες, μια γυναίκα ήταν εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό, έχοντας κρίση πανικού.

Όπως δήλωσε η μητέρα της στον τηλεοπτικό σταθμό, «έχουμε καλέσει 100 φορές την Αττική Οδό, τους είπα ότι το παιδί μου ήταν σε αυτήν την κατάσταση, και μου έκλεισαν το τηλέφωνο!».

Δραματική ήταν και η κραυγή αγωνίας του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου, ο οποίος κατήγγειλε στον αέρα του Open ότι ουδείς προσεγγίζει τους εγκλωβισμένους ανθρώπους, των οποίων οι αντοχές εξαντλούνται.

Ο Α. Παυλόπουλος φώναζε ότι δεν έρχεται κανείς, δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει τροφή, ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν πια κουραστεί, δεν έχουν αντοχές και δεν υπάρχει τίποτα, δεν λειτουργεί τίποτα. «Είμαστε εγκλωβισμένοι 6 ώρες στην Αττική Οδό, στην Αττική Οδό!».

«Ούτε που σηκώνουν το τηλέφωνο στο κέντρο», παραδέχτηκε εργαζόμενος στην οδό, με τον Άκη Παυλόπουλο να γίνεται έξω φρενών. «Κανείς δεν ξέρει πότε θα φύγουμε από δω, πότε θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας, απίστευτα πράγματα», τόνισε.