Πολύ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Πιερία εξαιτίας της κακοκαιρίας Άριελ.

Ads

Μάλιστα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχουν παραμείνει σήμερα κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον δήμο Κατερίνης.

Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο.

Ads

Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα, οικίες κι επιχειρήσεις.

Προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο

«Έχουμε σημαντικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πλαταμώνα, στον κάμπο του Βαρικού και στην Πλάκα που έχουν να κάνουν κυρίως με διελεύσεις δρόμων και ζημιές σε υποδομές. Ό,τι δυνάμεις και μηχανήματα διαθέτει αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι έξω και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολιόλιος, μιλώντας στο grtimes.gr.

Όπως είπε, η συνολική ποσότητα νερού που έπεσε στην περιοχή από την βροχόπτωση έφτασε ακόμη και τα 155mm! «Μιλάμε δηλαδή για μια μεγάλη ποσότητα που δημιούργησε μεγάλα ζητήματα στις απορροές προς τον Θερμαϊκό. Ευελπιστούμε ότι μετά το μεσημέρι η κακοκαιρία θα κοπάσει», σημείωσε.

Να σημειωθεί πως από χθες ο δήμαρχος έλαβε την απόφαση να κλείσει τα σχολεία στα οποία επίσης έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα.  Ο κ. Γερολιόλιος κάνει έκκληση προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για όσο διάστημα διαρκούν τα έντονα φαινόμενα.

Πηγή φωτογραφίας: OlympusMera