Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για διακομματική ΕΡΤ με εκλογή διοίκησης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να απαλλαγεί επιτέλους από τα νοσηρά φαινόμενα των παρεμβάσεων από ψηλά.

Ads

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι την προηγούμενη χρονική περίοδο είχε καταθέσει και ο ίδιος αυτήν την πρόταση και όπως χαρακτηριστικά είπε “με κοίταγαν σα να εχω έρθει από άλλο πλανήτη, ακόμα και στελέχη της δικής μου παράταξης, της ΝΔ”! Εντούτοις πιστεύω οτι θα ηταν μια λύση, μια καλύτερη λύση αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Κακλαμάνης και συμπλήρωσε ότι θα εξασφάλιζε μια “διαχρονικά καλύτερη κατάσταση”.

Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε οτι διαφωνεί με τα εμπάργκο, ιδιαίτερα στη Δημόσια Τηλεόραση. “Εγώ θα πήγαινα και θα τους τα έσουρνα”, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν στο τραπέζι ακόμα και … εμπάργκο στην ΕΡΤ, αν δεν αλλάξει η Διοίκηση, με αφορμή και το τελευταίο απαράδεκτο περιστατικό με την ανάρτηση ανυπόγραφης ντιρεκτίβας προς τους δημοσιογράφους των δελτίων με “οδηγία” για τον τρόπο κάλυψης της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία, αλλά και την “διαχείριση” της παραίτησης Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.