Νέες φρικιαστικές καταγγελίες και λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο της ελληνικής ιστιοπλοΐας και στον αθλητισμό.

Ads

Κορίτσι 12 ετών αφορά η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου, όπως αποκάλυψε στο MEGA ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, σχετικά με τη νέα σοβαρή καταγγελία που έκανε σήμερα στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου.

Ο κ. Κακλαμανάκης είπε ότι το κορίτσι είναι σήμερα 21 ετών και δεν θέλησε να πει άλλες λεπτομέρειες καθώς, όπως είπε, μένει σε περιοχή που η κοινωνία είναι κλειστή και δεν θέλει να το εκθέσει.

Σημειώνεται ότι ακόμη μία περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα συναθλήτριά της από τον χώρο της ιστιοπλοϊας ανέφερε στην πολύωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο, σήμερα, η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου.

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να έχει λάβει χώρα σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει ακόμα παραγραφεί. Συνεπώς, η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα.

Η Σ. Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα έχει καταγγείλει ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που – σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει – «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της, η ολυμπιονίκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η Ολυμπιαονίκη και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τα θύματα.