Το κύμα της κακοκαιρίας κατέφτασε και στην Αττική το απόγευμα του Σαββάτου, με ισχυρές βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Ads

Με τα φαινόμενα να είναι έντονασε κάποιες περιοχές δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους.

Η πρόβλεψη του καιρού άλλωστε για το Λεκανοπέδιο της Αττικής έκανε λόγο για αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μπόρα μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ads

Οι επόμενες ώρες

Το Σάββατο τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (10/07) στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.