Ένας ακόμη Έλληνας ταυτοποιήθηκε μεταξύ των 11 νεκρών του Norman Atlantic, ενώ συνεχίζεται η σύγχυση με τον αριθμό των επιβαινόντων και των αγνοουμένων. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη, οδηγό φορτηγού. Για τους αγνοούμενους, οι τελευταίες πληροφορίες από την εισαγγελία του Μπάρι κάνουν λόγο για περίπου 100. 

Ads

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη καταθέτουν στις ιταλικές αρχές ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του Norman Atlantic. «Τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας» δήλωσε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο πλοίαρχος Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, υποστηρίζοντας σήμανε τον συναγερμό εγκαίρως και όπως ήταν σχεδιασμένο. Υπενθυμίζεται πως οι διασωθέντες κατήγγειλαν πως το προσωπικό του πλοίου ήταν άφαντο και πως ποτέ δεν ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά, αλλά συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί από τους καπνούς στις καμπίνες και τους διαδρόμους.

Σημειώνεται πως δύο ακόμη άνθρωποι, δύο Αλβανοί ναυτικοί, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του Norman Atlantic, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 13. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά η κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Μακάβριο χάος

Εν μέσω της σύγχυσης για τον αριθμό επιβαινόντων στο πλοίο, οι έρευνες για τυχόν αγνοουμένους συνεχίζονται. Από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν δύο ελικόπτερα. Ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζιουζέππε Βόλπ, δήλωσε πως «ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες». «Τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως υπάρχει και δεύτερο πλοίο στο οποίο να έχουν επιβιβαστεί διασωθέντες», είπε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συνολικά (πλήρωμα και επιβάτες) έχουν διασωθεί  432 άτομα, εκ τω οποίων 236 Έλληνες σε σύνολο 474 επιβατών, όπως προκύπτει από τη λίστα των επιβαινόντων που έδωσε η ΑΝΕΚ στις αρχές. Σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων που επέβαιναν στο πλοίο φέρεται να είναι 268. 

Ads