Ως έτος εκλογών – με απόλυτη βεβαιότητα – καθόρισε ανώτατο στέλεχος της Πειραιώς το 2018. Η κυβέρνηση πάντως δεν δείχνει να συμφωνεί, με ανώτατο αξιωματούχο να απαντά ότι η ΝΔ θα αναγκαστεί να προβλέψει εκλογές και του χρόνου. 

Ads

Το επιχείρημα του στελέχους της ΝΔ ήταν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα τις οποίες και χαρακτήρισε «κίνηση που έγινε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, καθώς το 2018 θα είναι έτος εκλογών». 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο υποστήριξε επίσης πως το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά 700 εκατ. ευρώ και πως από αυτό «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος». 

Υποστήριξε ακόμη ότι η ΝΔ θα πει «ναι» επί της αρχής για το κοινωνικό μέρισμα και θα «επαναφέρουμε τη συζήτηση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Είναι ξεκάθαρος ο πανικός και η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά επίπεδα». 

Ads

Είπε δε ότι «όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».

Κυβερνηση: Και του… χρόνου

Στον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΝΔ, απάντησε κυβερνητικός αξιωματούχος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα». 

Και πρόσθεσε: «Όσο για την φτώχεια, είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε κατάφεραν να την καταπολεμήσουν. Το μόνο που κατάφεραν και θέλουν είναι να πολεμήσουν τους φτωχούς».