Μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγος του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Έτα Παγίδα, είναι συνδικαιούχος σε λογαριασμό του πατέρας της Γιάννη, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, μία ακόμη αποκάλυψη εμπλέκει συγγενικά πρόσωπα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ. Και δυο πρώτα ξαδέλφια του Αντώνη Σαμαρά, οι Αντρέας και Αλέξανδρος Ζάννας περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Ads

Όπως αποκαλύπτει το Κουτί της Πανδώρας, του Κώστα Βαξεβάνη:

Οι Αντρέας και Αλέξανδρος Ζάννας, είναι παιδιά του Παύλου Ζάννα, αδελφού της μητέρας του Αντώνη Σαμαρά.

Στις καρτέλες της λίστας Λαγκάρντ, ο Αλέξανδρος Ζάννας, κοινωνιολόγος, εμφανίζεται να ανοίγει λογαριασμό στις 29 Μαρτίου του 1999. Ο Αντρέας Ζάννας, αρχιτέκτονας, ανοίγει λογαριασμό στις 23 Ιανουαρίου 2003. Και στους δύο λογαριασμούς, τα δύο ξαδέλφια του Σαμαρά έχουν από κοινού πρόσβαση.

Ads

Ως διεύθυνση κατοικίας για τον Αλέξανδρο Ζάννα έχει δηλωθεί στην καρτέλα του, η οδός Πινότσι 17 Β, στην Αθήνα. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει πως στην οδό Πινότσι 17 Β, στου Φιλοπάππου, είναι το ιστορικό σπίτι του Παύλου Ζάννα, πατέρα του Αλέξανδρου και του Αντρέα και θείου του Σαμαρά.

Σχέση με τους λογαριασμούς εμφανίζουν στις καρτέλες, το Private banking της MIDLAND BANK και η HSBC.

«Οι ύπαρξη των δύο ξαδέλφων του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα δεν εκθέτει τους ίδιους, αφού μπορεί στους λογαριασμούς τους να έχουν διοχετεύσει στο παρελθόν νόμιμα εισοδήματα, αλλά τον ίδιο το Σαμαρά», σημειώνει το Κουτί της Πανδώρας.

Η καρτέλα στη λίστα Λαγκάρντ του αρχιτέκτονα Ανδρέα Ζάννα

image

Η καρτέλα στη λίστα Λαγκάρντ του κοινωνιολόγου Αλέξανδρου Ζάννα

image