Έλεγχο για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ, κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος, θα ασκήσει το Κοινοβούλιο – τόσο στην Ολομέλεια όσο και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ads

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως το θέμα επιβάλλεται να απασχολήσει την Βουλή, δεδομένης και της εισαγγελικής διαταγής για προκαταρκτική εξέταση, καθώς και της ανάλογης διαδικασίας στο ΕΣΡ.

«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα του πολίτη για πρόσβαση στην αχειραγώγητη πληροφόρηση, αλλά αφορά και το εκλογικό δικαίωμα σε ένα σημαντικό δημοψήφισμα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Είμαι βέβαιη ότι και ο αρμόδιος υπουργός θα είναι τη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει απάντηση της Δημοκρατίας στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού» ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής. 

Ads

«Είναι υποχρέωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προστατεύει την Ελληνική Δημοκρατία πρέπει, μέσω των θεσμών που υπάρχουν, να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ώστε οι παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας να μην μείνουν ατιμώρητες» είπε  από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.