«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός, παρά το μπαράζ των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές.

Ads

Ειδικότερα, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ημερομηνίες εκλογών έχουν κατά καιρούς γραφτεί στο καλεντάρι πάρα πολλές και έχουν διαψευστεί. Εκλογές θα γίνουν, όπως έχω δεσμευτεί, στο τέλος της τετραετίας. Προσωπικά δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές οι οποίοι ακριβώς αυτό θέλουν να επιδιώξουν».

Όπως είπε «η χώρα έχει Σύνταγμα, η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής. Εάν κάποιος αυτό το αμφισβητεί, δεν έχει παρά να πάει στην Βουλή και να ζητήσει από τη Βουλή να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Σε αυτή την περίπτωση θα πηγαίναμε σίγουρα σε εκλογές».

Ερωτηθείς εάν μπορούμε να φτάσουμε στις εκλογές με το παράνομο αυτό κακόβουλο λογισμικό να λειτουργεί ακόμα και κάποιους να παρακολουθούν πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργό απάντησε πως η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Ads

«Δεν είμαστε μόνοι μας. Παράνομα λογισμικά υπάρχουν 500 περίπου αυτή τη στιγμή στην αγορά. Υπάρχουν ξένες δυνάμεις που τα διαθέτουν. Υπάρχουν ενδεχομένως οικονομικοί παράγοντες και εντός της χώρας που θα τα διέθεταν, που τα διέθεταν ή που θα ήθελαν να τα διαθέτουν. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν πιστεύετε, όμως, ότι αυτό είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα κάνετε μεγάλο λάθος. Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο, το οποίο όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και η τεχνική του αντιμετώπιση δεν είναι απλή υπόθεση».

Τέλος, δήλωσε πως «το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε αυτή τη συνθήκη, σε ποιο συμπέρασμα ακριβώς μας οδηγεί; Να καταλάβω, δεν θα γίνουν εκλογές; Ή θα πρέπει να γίνουν εκλογές αύριο επειδή κάποιοι το ζητούν;»