Διαφάνεια και οικουμενική πρόσβαση στις πατέντες των εμβολίων, ώστε η Υγεία να είναι πάνω απ΄ όλα δικαίωμα, επισημαίνει στη δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων, Κώστας Αρβανίτης.

Ads

Αναλυτικά η δήλωση

«Φέτος, για δεύτερη χρονιά, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εν μέσω πανδημίας. Η Επιστήμη έκανε το καθήκον της στην Ανθρωπότητα παρασκευάζοντας με πρωτοφανή ταχύτητα αποτελεσματικά εμβόλια για τον Covid-19.

Φέτος θα είχαμε βρεθεί ακόμη πιο κοντά στο τέλος του εφιάλτη αν είχε κάνει το καθήκον της και η Ευρωπαϊκή Ηγεσία βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την Υγεία των πολιτών. Αντ’ αυτού, η ηγεσία von der Leyen επέλεξε να παραδοθεί στις φαρμακοβιομηχανίες με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στα εμβολιαστικά προγράμματα των κρατών μελών της ΕΕ. Η κορυφαία πρωτοβουλία της από κοινού αγοράς των εμβολίων, στα χέρια της Ευρωπαϊκής Δεξιάς μετατρέπεται σε μια τραγική αποτυχία.

Ads

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών που απαιτεί Διαφάνεια και Οικουμενική Πρόσβαση στις πατέντες των εμβολίων.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε η Υγεία να είναι πάνω απ΄ όλα Δικαίωμα.
Για όλους».