Αντιφασιστικό μήνυμα την Τετάρτη από όλη την Ελλάδα. Κινητοποιήσεις και συναυλίες σε δεκάδες πόλεις. Στην Αθήνα χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε.

Ads

 
Περίπου στις 19:00 πλήθος διαδηλωτών ξεκίνησαν πορεία προς τη Μεσογείων και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησαν πολλά μπλοκ, ενώ κόσμος παρέμεινε και στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε και συναυλία.
 
Στη συμβολή Μεσογείων και Διαμαντοπούλου το δρόμο έκλειναν κλούβες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών στο σημείο. Ακολούθησε ένταση και επεισόδια. Πολλοί διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε παρακείμενες πολυκατοικίες και κτίρια ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Η πορεία που ήταν πολυπληθής διασπάστηκε στο ύψος της Φειδιππίδου λόγω της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων. Τα περισσότερα μπλοκ επέστρεψαν στο Σύνταγμα. Ένταση και χημικά και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου κατευθύνθηκε ένα κομμάτι της πορείας.

image

image

Ads

image

image

image

 
Συνολικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία έκανε 62 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι κατηγορίες. «Προληπτικές προσαγωγές» κατά την προέλευση του κόσμου. Επιπλέον οι διαδηλωτές κατήγγειλαν πως η αστυνομία έκλεισε το κέντρο της Αθήνας (κλειστοί οι σταθμοί του μετρό από νωρίς) με αποτέλεσμα κόσμος να μην μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

image

image
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
 
Αντιφασιστικά συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη, Χανιά κ.α.)
 
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ
 
Χιλιάδες συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, από τα προπύλαια στην Ομόνοια και από εκεί στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία το μεσημέρι της Τρίτης. Στη συναυλία συμμετείχαν οι Νατάσα Μποφίλιου, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Σαρρής, Kollektiva, Afaza, Dason. Επίσης συμμετείχαν μαθητικά συγκροτήματα: Από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και οι  «One night band» (Ν. Σμύρνη).